Uw tandarts in Scheemda

Iedereen is uniek

Elke mond is zo uniek als het karakter van de patiënt. Daarom biedt onze groepspraktijk een groot aantal behandelingen. Van advies en sanering door een tandarts tot het plaatsen van implantaten door onze ervaren Implantoloog. (NVOI).

Waarom patiënten voor Tandartsenpraktijk Stationsstraat kiezen:

  • Verscheidene specialismen onder één dak
  • Vriendelijke, persoonlijke benadering
  • Eerlijk over prijzen

Wanneer een nieuw kunstgebit?

Wij adviseren een nieuwe gebitsprothese wanneer uw huidige gebitsprothese:

  • ouder is dan 5 jaar;
  • zwarte randjes vertoont;
  • scheuren vertoont;
  • breekt.

Maakt u gerust een vrijblijvende afspraak om u te laten adviseren.

Gezonder tandvlees

Het tandvlees en het kaakbot wat tanden vasthoudt heet het parodontium

In de “parodontologie” wordt aandacht besteed aan deze tanden en kiezen, het tandvlees, de wortels en het kaakbot. Wij helpen u gezond tandvlees te houden of weer gezond te krijgen. Dat doen we door het uitvoeren van mondhygiëne behandelingen zoals tandsteen verwijderen en uw tanden te polijsten. Wanneer uw tandvlees echt ontstoken is kunnen wij uw gebit uitgebreid reinigen waardoor het weer gezond kan worden.

Ontstoken tandvlees en kaakbot heet parodontitis

Uw tandvlees en het kaakbot houden samen uw tanden en kiezen vast. Wanneer dit ontstoken raakt dan kan dat betekenen dat uw tandvlees gaat bloeden, terugtrekt en dat uw bot wordt aangetast. Uw gebit staat dan niet langer vast, gaat verder los staan en kan op den duur uitvallen. We noemen dat parodontitis. De oorzaak van parodontitis is vaak tandsteen, bacteriën en “plaque” op uw wortels. Daarnaast speelt erfelijkheid een rol. Ook kunnen bepaalde agressieve bacteriën het tandvlees ernstig aantasten.

Parodontitis kan slecht zijn voor het hele lichaam

Het hart, de longen, kunstheupen en knieën kunnen erdoor geïnfecteerd raken. Ook de zwangerschap kan er door beïnvloed worden.

Voor parodontale problemen is er een goede behandeling beschikbaar

Dat heet een parodontale behandeling volgens het Paro-protocol. Deze bestaat ten eerste uit het u goed leren reinigen van het eigen gebit. Na uitgebreide instructie bent u goed in staat om uw gebit schoon te houden. Daarnaast moeten tanden en kiezen door ons goed gereinigd worden.Vooral onder het tandvlees, aan de wortels, zitten tandsteen, “plaque” en bacteriën. Soms moeten ook de vorm van het tandvlees en het bot aangepast worden om optimale genezing mogelijk te maken.

Ondanks dat het een intensieve behandeling is zal die goed te ondergaan zijn. Dat komt omdat wij rustig en pijnloos werken. Zelfs een gewenste verdoving kunnen wij u vrijwel gevoelloos geven.

Het resultaat is een schoon, gezond en fris gebit dat een goede basis kan vormen voor andere behandelingen en langer meegaat.

Het Paro-Protocol

Het paro-protocol is een door verzekeraars en tandartsen opgestelde werkwijze die de beste garantie geeft op succes. Ook vergoeden veel verzekeraars alleen deze behandeling als dit protocol strikt wordt doorlopen. Wij werken volgens dit paro-protocol. Het paro-protocol heeft een aantal stappen die uitgevoerd worden door de mondhygiëniste en soms de tandarts. Door onze specialisatie zijn wij in staat u het hele paro-protocol op één locatie aan te bieden. U kunt voor al uw tandvlees problemen bij ons terecht. Ook voor de nazorg, die zo bijzonder belangrijk is om het resultaat te behouden, kunt u bij ons komen.